U Gospiću održana preventivna akcija „Kaciga glavu čuva“

Slika vijesti 2013/svibanj 2013/kaciga-mala.jpg

Foto: PU ličko-senjska 

„Čaša više, život manje“, „Kaciga glavu čuva“, riječi su koje su se danas mogle čuti na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, u sklopu akcije „KACIGA U PROMETU“ koju provode policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske s ciljem smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači motocikala i mopeda, te propagiranja poželjnog ponašanja u prometu. 

Članovi moto udruga i policijski službenici su na vježbalištu na Trgu Stjepana Radića prikazali realne situacije u kojima se vozači motocikala i mopeda često susreću u prometu (tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, pravilno kretanje i zaustavljanje, silazak s motocikla i dr.). 

Građani su imali priliku razgledati policijsku opremu i tehniku koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, te su mogli isprobati vožnju motorom na simulatoru vožnje. Također im je skrenuta pozornost na pojačanu prisutnost spomenute kategorije sudionika u prometu, te da budu posebno oprezni prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja.



Stranica