Iskliznuće teretnog vagona iz tračnica

Slika FOTKE ZA VIJESTI/pruga01.jpg

Jučer, 9. svibnja u 23,10 sati na željezničkom kolodvoru Ličko Lešće, došlo je do iskliznuća teretnog vagona iz tračnica, koji je bio priključen za lokomotivu koja je prometovala na relaciji Split-Zagreb 

Foto: Ilustracija 

Jučer, 9. svibnja u 23,10 sati na željezničkom kolodvoru Ličko Lešće, došlo je do iskliznuća teretnog vagona iz tračnica, koji je bio priključen za lokomotivu koja je prometovala na relaciji Split-Zagreb. 

Očevidom je utvrđeno da je vlak prevozio šećer, a do iskliznuća vagona došlo je zbog tehničkog kvara, odnosno uslijed blokade ležaja na prvoj osovini vagona, zbog čega je došlo do zagrijavanja i taljenja ležaja, te puknuća prve osovine vagona, a potom i do iskliznuća. Prilikom vožnje u kompoziciji su se nalazile dvije osobe, koje nisu zadobile ozljede. 

Očevid su izvršili policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima unutarnje kontrole „HŽ CARGO d.o.o.“ 

Promet je i dalje u prekidu, a putnici koji prometuju na relaciji Ogulin-Gospić i obratno, do uspostave redovnog prometa prevoze se autobusima.



Stranica