I u Gospiću zaprimljena dojava o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi

Slika /2022/grb na rukavu.jpg

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti

Foto: Ilustracija

Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te izvršenim pregledom na lokaciji u Gospiću nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te u slučaju bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog događaja, da se građani s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja.
 

Stranica