Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /vijesti 2019/policija03.jpg

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Jedna prometna nesreća je s dvije lakše ozlijeđene osobe i jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom, a dogodile su se na području Gospića.

Izdvajamo prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom koja se dogodila jučer, 4. prosinca 2022. godine oko 17,15 sati  na dionici državne ceste broj 50 u mjestu Medak kada je 26-godišnjak upravljao teretnim vozilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Gračaca u smjeru Gospića i uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio neosvijetljenog i neregistriranog mopeda kojim je upravljao 68-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,85 g/kg) koji je odbačen izvan kolnika.
Vozač mopeda je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, a protiv vozača teretnog vozila slijedi kriminalističko istraživanje.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Otočca (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom razdoblju utvrđeno je 7 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 02. prosinca u Otočcu kod 45-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,48 g/kg)

Pisane vijesti