Provođenje preventivne akcije „Živim život bez nasilja“

Slika Živim život bez nasilja/ZZBN1.jpg

 Foto: PU ličko-senjska

U vremenskom periodu od 08. do 24. studenog, Policijska uprava ličko-senjska će u suradnji s Gradom Gospićem, područnim osnovnim školama, centrima za socijalnu skrb i obiteljskim centrima provoditi preventivnu akciju „Živim život bez nasilja“,  osmišljenu na osnovu zaključaka  međuresorskog sastanka na temu „Nasilje u obitelji – nasilje nad ženama“, održanog sa gđom. Jadrankom Kosor,  predsjednicom Vlade Republike Hrvatske dana 01. listopada, povodom obilježavanja međunarodnog Dana sprječavanja nasilja nad ženama, s ciljem podizanja svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji, te izgradnji kulture nenasilja među mladima.

U tom periodu, za učenike VI i VII razreda osnovnih škola organizirati će se kreativne likovne radionice na temu „Živim život bez nasilja“, na kojima će se odabrati tri najbolja likovna rada čijim autorima će biti upriličena posjeta MUP-a i prijem kod glavnog ravnatelja policije gospodina Olivera Grbića. Tijekom održavanja nastave, učenicima će biti prikazani UN TV spotovi koji obrađuju temu prevencije i sprječavanja nasilja u obitelji, u sklopu kojih će im se održati i kratko stručno predavanje te će im se podijeliti promotivni materijal.

Na Županijskom radio Gospiću, dana 08., 15. i 22 studenog bit će organizirane tematske emisije na tu temu, na kojima će gostovati djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Gospić, Obiteljskog centra Senj i policijski službenik za maloljetničku delikvenciju Policijske uprave ličko-senjske.

Na istu temu će dana 17. studenog biti organizirana i javna tribina, na kojoj će uz predstavnike ove Policijske uprave gostovati i predstavnici drugih ustanova koje se bave prevencijom nasilja u obitelji.

Završna aktivnost održat će se dana 24. studenog u Gradskoj športskoj dvorani u Gospiću, na kojoj će uz prigodni program biti upriličena izložba najboljih likovnih radova, prikazivanje UN TV spotova i izjave javnih osoba – Sandre Šarić – vrhunske sportašice u tekwandou i Milana Kolića – gradonačelnika Grada Gospića, biti upriličena  i malonogometna utakmica između mješovitih ekipa Policijske uprave ličko-senjske i Grada Gospića.

Sa svrhom preventivne akcije „Živim život bez nasilja“ i planom aktivnosti koje će poduzimati Policijska uprava ličko-senjska u suradnji sa drugim institucijama, upoznati su predstavnici medija na tiskovnoj konferenciji upriličenoj tim povodom danas u 12,00 sati u prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću, a na kojoj su uz predstavnike ove Policijske uprave i Grada Gospića bile nazočne i javne osobe: Sandra Šarić i Milan Kolić.



Stranica