Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Slika alkotest01.jpg

Tijekom proteklog vikenda, od 05. do 08. studenog, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 5 prometnih nesreća (jedna s tjelesnim ozljedama, u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te četiri s materijalnom štetom

 Foto: Ilustracija 

Tijekom proteklog vikenda, od 05. do 08. studenog, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 5 prometnih nesreća (jedna s tjelesnim ozljedama, u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te četiri s materijalnom štetom). Tri prometne nesreće dogodile su se na području Senja, te po jedna na području Otočca i Korenice.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava  je tijekom proteklog vikenda provela više  preventivno represivnih  akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja prekoračenja ograničene brzine, kao i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom tog perioda utvrđeno je 130 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 91 prekršaj prekoračenja brzine i 16 prekršaja  upravljanja pod utjecajem alkohola.

 Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,38 g/kg izmjerena kod 42-godišnjaka iz Otočca, koja je evidentirana na području Policijske postaje Otočac.

Jedan vozač zatečen je da upravlja za vrijeme dok mu je pravomoćnim rješenjem izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Protiv njega će se  podnijeti kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Najveća izmjerena brzina od 229 km/h evidentirana je kod 42-godišnjaka iz Splita, koji je na dijelu autoceste A 1, kod odmorišta Lički Osika, Grad Gospić,  zatečen da upravlja sa osobnim automobilom marke „BMW“, a  snimljena je  uređajem „Traffivision“ (presretač).



Stranica