Sažetak događaja

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda od 13. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 14 kaznenih djela, 17 prometnih nesreća, pet narušavanja javnog reda i mira, jedno nasilničko ponašanje u obitelji, te jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Tijekom proteklog vikenda od 13. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 14 kaznenih djela, 17 prometnih nesreća, pet narušavanja javnog reda i mira, jedno nasilničko ponašanje u obitelji, te jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava. 
 
Kriminalitet
Deset kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (osam zlouporaba opojnih droga i dvije teške krađe), te po jedno kazneno djelo na području Korenice (teška krađa), Gospića (krađa), Senja (krađa) i Donjeg Lapca (uništenje i oštećenje tuđe stvari).  
Kaznena djela zlouporabe opojnih droga počinjena su posjedovanjem opojnih droga, a počinilo ih je šest stranih i dva hrvatska državljanina, od kojih je privremeno oduzeto 0,7 g opojne droge hašiš, 10 g opojne droge marihuana. Protiv njih se podnose prekršajne i kaznene prijave.  
 
Promet
Devet prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (2), Novalje (2), Senja (1) i Karlobaga (1). U njima je ozlijeđeno 14 osoba, od kojih su dvije osobe zadobile teške, a 12 lake tjelesne ozljede. Ostalih osam su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Senja (2), Gospića (1), Novalje (1), Korenice (1) i  Karlobaga (1).   


Javni red i mir

Po dva narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Gospića i Otočca, te jedno na području Karlobaga. Dva narušavanja počinjena su omalovažavanjem službene osobe (Gospić i Otočac), dva svađom i vikom (Gospić i Otočac), te jedno tučnjavom (Karlobag).  Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.  

Nasilničko ponašanje u obitelji
Nasilničko ponašanje u obitelji evidentirano je na području Karlobaga. Počinitelj je uhićen i uz optužni prijedlog privedeni nadležnom prekršajnom sudu.  

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava
Zaprimljena je jedna dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava na području Senja.  

Ostalo
Od ostalih događaja izdvajamo:
- u vremenskom razdoblju od 12. kolovoza od 15 sati do 13. kolovoza do 14 sati, na parkirališnom prostoru u Budačkoj ulici u Gospiću, nepoznati počinitelj ili više njih je oštetio sedam vozila više pravnih osoba i jednoj fizičkoj osobi.
Policija traga za počiniteljem.


Stranica