Teško ozlijeđena pješakinja

Jučer, 21. listopada oko 16.35 sati na županijskoj cesti 5140 u mjestu Švica, Grad Otočac, došlo je do prometne nesreće na način što je 74-godišnjak sa šireg područja Otočca upravljao s osobnim vozilom marke "Zastava Yugo" gospićkih reg. oznaka, vršeći radnju uključivanja sa parkirališta na kolnik navedene ceste, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu.

Jučer, 21. listopada oko 16.35 sati na županijskoj cesti 5140 u mjestu Švica, Grad Otočac, došlo je do prometne nesreće na način što je 74-godišnjak sa šireg područja Otočca upravljao s osobnim vozilom marke "Zastava Yugo" gospićkih reg. oznaka, vršeći radnju uključivanja sa parkirališta na kolnik navedene ceste, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Tom prilikom iz smjera Otočca nailazi osobno vozilo marke "Škoda Octavia", zagrebačkih   reg. oznaka, s kojim je upravljao 27-godišnjak iz Zagreba, a koji u cilju izbjegavanja sudara s vozilom  skreće ulijevo izvan kolnika, gdje s prednjom lijevom stranom vozila udara 59-godišnju pješakinju sa šire područja Otočca, a koja se kretala uz lijevi rub kolnika. Povrijeđena pješakinja prevezena je kolima hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Otočac u Opću bolnicu Gospić gdje su joj okvalificirane teške tjelesne povrede.
Očevid prometne nesreće obavili su službenici Policijske uprave ličko-senjske, a protiv 74-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje  prometne nesreće.




Stranica