„Mogu ako hoću“

Slika fotke za vijesti/mah-Senj.jpg

U sklopu implementacije projekta „Policija u zajednici“, kontakt policajci Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Senj Emanuel Vesel i Dragan Mesić, jučer 20. listopada održali su edukativno predavanje učenicima četvrtog razreda Osnovne škole „Silvija Strahimira Kranjčevića“ u Senju.


Foto:
PU ličko-senjska
U sklopu implementacije projekta „Policija u zajednici“, kontakt policajci Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Senj Emanuel Vesel i Dragan Mesić, jučer 20. listopada održali su edukativno predavanje učenicima četvrtog razreda Osnovne škole  „Silvija Strahimira Kranjčevića“ u Senju.
Cilj edukativnog predavanja koji je održan pod sloganom „Mogu ako hoću“ bio je razvijanje suradničkog odnosa između učenika i  policije.
Na istom predavanju učenici su na prigodan način upoznati sa poslovima koje obavlja policija, sa posebnim osvrtom na ulogu i značaj kontakt policajca, sa kažnjivim i štetnim radnjama sa kojima se mogu susretati, među kojima je naglašena štetnost konzumiranja cigareta, alkohola, droga i vandalskog ponašanja, te zakonskim odredbama koje se odnose na zaštitu djece i mladeži. Na prigodan način upoznati su sa zakonskim odredbama koje reguliraju zabranu prodaje cigareta osobama mlađim od 18 godina, zabranom konzumiranja alkohola na javnim mjestima i štetnim posljedicama do kojih konzumiranje alkohola može dovesti, oblicima vandalskog ponašanja i posljedicama do kojih takvo ponašanje može dovesti. Posebna pozornost skrenuta je na zlouporabu opojnih droga, zakonske odredbe koje reguliraju to područje kao i posljedice do kojih takva ponašanja mogu dovesti.


Stranica