Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika fotke za vijesti/uhicenik01.jpg

Danas, 23. listopada policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Zagreba, zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela prijevare.

Foto: Ilustracija
Danas, 23. listopada policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Zagreba, zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela prijevare.  
Kaznena djela počinio je:
- na način što je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom mjeseca rujna 2008. godine od poduzeća „Mlakar Viličari“ d.o.o. iznajmio dva radna stroja viličara, s ciljem da ih proda, oštetivši navedeno poduzeće za oko 300.000,00 kn,
- na štetu 35-godišnjakinje iz Otočca, na način da je istu zaposlio u svoje poduzeće registrirano u Otočcu u svojstvu direktorice, ovlastivši je za podizanje bankovne Visa electron kartice koju je ona podigla, a potom predala njemu, nakon čega je isti u vremenskom periodu od mjeseca rujna do studenog 2008. godine, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, pomoću iste kartice na više mjesta podigao novac u gotovini te raznu robu u vrijednosti od 711.000,00 kn,
- na štetu 35-godišnjaka iz Otočca, vlasnika „Gumi servisa“, na način da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom mjeseca kolovoza 2008. godine, dovevši istog u zabludu da će platiti kupljenu robu, od istog podigao 10 kamionskih guma, koje do danas nije platio, oštetivši istog za oko 31.000,00 kn.
Zbog naprijed opisanih kaznenih djela, isti će uz kaznenu prijavu tijekom današnjeg dana biti priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću.

 
 


Stranica