Postavljeni sandučići povjerenja u Otočcu

Slika fotke za vijesti/SP1.jpg

Foto:
PU ličko-senjska
Danas, 21. listopada postavljeni su policijski sandučići povjerenja u Gradu Otočcu, od kojih se jedan nalazi na zgradi Gradskog poglavarstva, a drugi u Donjem Gradu, u ulici Ive Senjanina (nasuprot zgrade HAK-a). Naime, na zadnjoj sjenici Vijeća za prevenciju Grada Otočca (održanoj 16. listopada) na prijedlog zamjenika predsjednika Vijeća za prevenciju, Mladena Kranjčevića pokrenuta je inicijativa za realizaciju projekta „policijski sandučići“, čija je svrha uključivanje svih građana u stvaranje sigurnije zajednice, te omogućavanje građanima da daju svoje prijedloge, kritike, pohvale kao i obavijesti o kažnjivim radnjama.
Povodom postavljanja policijskih sandučića povjerenja predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Otočca Mario Barković danas je uručio mobilne telefone kontakt policajcima Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Otočac Ivici Kranjčeviću i Tomi Šporčiću, kako bi isti bili još dostupniji građanima.
Postavljeni sandučići su prvi takvi sandučići na području Županije ličko-senjske koji će građanima omogućiti postavljanje pitanja, pisanja o problemima s kojima se susreću, te prijavljivanje kaznenih djela ili prekršaja uz zajamčenu anonimnost.  Na taj način mogu itekako pomoći policiji dajući joj korisne informacije, te aktivno sudjelovati u rješavanju raznih protuzakonitih radnji.


Stranica