Zajedničkom akcijom policije i građana iz mora spašen državljanin Njemačke

Jučer, 09. rujna u 14,35 sati, nakon zaprimljene dojave da se u akvatoriju ispred mjesta Ribarica, Općina Karlobag, nalazi jedna osoba na dasci za jedrenje, koju bura nosi u smjeru otoka Paga, na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske, koji su potvrdili istinitost dojave.

Jučer, 09. rujna u 14,35 sati,  nakon zaprimljene dojave da se u akvatoriju ispred mjesta Ribarica, Općina Karlobag, nalazi jedna osoba na dasci za jedrenje, koju bura nosi u smjeru otoka Paga, na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske, koji su potvrdili istinitost dojave. Istom prilikom, na udaljenosti od oko 0,8 nm od obale primijetili su nepoznatu osobu za koju je naknadno utvrđeno da se radi od 24-godišnjem državljaninu Njemačke, kako se jedrenjem na dasci pokušava vratiti na obalu, u čemu ne uspijeva, već se nošena burom udaljava u smjeru otoka Paga, zbog čega su policijski službenici zajedno sa građaninom Zvonkom Buljanom iz Ribarice, u gliseru Zvonka Buljana započeli sa akcijom spašavanja, koju su uspješno okončali u 14,57 sati.
Tijekom jedrenja kao i akcije spašavanja državljanin Njemačke nije zadobio vidljive ozljede, te je odbio liječničku pomoć.



Stranica