Priopćenje

U svezi događaja od nedjelje (6. rujna 2009. godine) koji se odnosi na reakcije medija vezane za neprimjereno ponašanje liječnika Doma zdravlja Otočac, zbog velikog interesa javnosti priopćujemo:

U svezi događaja od nedjelje (6. rujna 2009. godine) koji se odnosi na reakcije medija vezane za neprimjereno ponašanje liječnika Doma zdravlja Otočac, zbog velikog interesa javnosti priopćujemo:
Nakon saznanja o navedenom događaju do kojih su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske došli iz medija, u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja pristupilo se provođenju izvida i prikupljanju obavijesti, kojom prilikom je utvrđeno da je dana 6. rujna 2009. godine oko 12.30 sati, na trakt hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Otočac, zaprimljen 71-godišnjak iz Vrhovina kojemu je dežurni liječnik pružio medicinsku pomoć i zadržao na promatranju. Istog dana oko 15.30 sati u Dom zdravlja Otočac pristupila su dva pacijentova susjeda iz Vrhovina  koji su od istog liječnika tražili da zaprimljenom pacijentu izda uputnicu i da ga kolima Hitne medicinske pomoći prevezu u Opću bolnicu Ogulin ili Gospić radi daljnje hospitalizacije, sumnjajući da mu nije pružena adekvatna medicinska pomoć te da je isti doživio moždani udar. Dežurni liječnik je takvo inzistiranje odbacio smatrajući da nema potrebe za daljnjom hospitalizacijom. Na inzistiranje 71-godišnjaka i naprijed navedenih osoba i uz njihovu pisanu suglasnost, pacijent je otpušten iz Doma zdravlja Otočac. Prilikom otpuštanja pacijenta liječnik je verbalno napao pacijentove susjede vrijeđajući ih i omalovažavajući  (nazivajući ih četnicima) , nakon čega su se oni sa 71-godišnjakom udaljili i istog prevezli u Opću bolnicu Ogulin gdje je zadržan na liječenju.
Tijekom liječenja u Općoj bolnici Ogulin pacijentu nije potvrđen moždani udar u svezi čega su dana 6. i 9. rujna 2009. godine učinjene CT snimke mozga kojom prilikom su utvrđeni uredni nalazi.
Budući prikupljenim obavijestima i provedenim izvidima, nisu utvrđeni elementi kaznenih djela koja se gone po službenoj dužnosti, o utvrđenim činjenicama obaviješten je Općinski državni odvjetnik u Gospiću, kojemu je uz Opće posebno izvješće dostavljena kompletna dokumentacija. 
Zbog narušavanja javnog reda i mira počinjenog vrijeđanjem na naročito drzak i nepristojan način, protiv 45-godišnjeg liječnika Doma zdravlja Otočac podnesen je Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Otočcu.  

 


Stranica