Školarci u Otočcu učili o sigurnosti u prometu

Slika otocac/Otocac3.jpg

Na inicijativu Vijeća za prevenciju grada Otočca u četvrtak, 28. svibnja u vremenu od 11.30 do 13.30 sati, održana je edukativna preventivno-sigurnosna akcija u prometu s naglaskom na mopede i motocikle učenika osmih razreda Osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ i prvih razreda Srednje škole sa područja Otočca na kojoj je sudjelovalo oko 200 učenika.





Edukaciju su proveli predstavnici:
  • Auto škole Otočac na temu Prometni propisi, uvjeti i minimalna dob za stjecanje prava na upravljanje mopedima i motociklima,
  • Stanice za tehnički pregled Otočac na temu Način i uvjeti obavljanja tehničkog pregleda mopeda i motocikala, te najčešći razlozi neispravnosti na tehničkom pregledu mopeda i motocikala,
  • Moto kluba Otočac na temu Dobra i loša životna iskustva članova moto-kluba, te
  • Policijske uprave ličko-senjske na temu Posljedice kršenja prometnih propisa kroz zakonsku regulativu i posljedice prometnih nesreća s prikazom fotografija očevida prometnih nesreća.  

U provođenje edukacija uključio se i Crveni križ grada Otočca, čiji su djelatnici učenicima podijelili brošure vezane za pružanje prve pomoći u prometnim nesrećama mopeda i motocikala.

Nakon održane edukacije, učenici su razgledali izložene mopede i motocikle razvrstane po kategorijama, kao i motociklističku opremu članova Moto kluba Otočac i Policijske uprave ličko-senjske, a zainteresiranima je omogućen obilazak Stanice za tehnički pregled i uvid u obavljanje tehničkog pregleda.

 

Stranica