Prometna nesreća s poginulim osobama

Dana 30. svibnja 2009. godine oko 05,30 sati na D-8, kod mjesta Sv. Jelena, grad Senj, došlo je do prometne nesreće na način što je Ž. P. (1968) iz Koprivnice, upravljao sa osobnim vozilom marke „Mazda 6“ koprivničkih registarskih oznaka iz smjera Rijeke u smjeru Senja, te dolaskom do navedenog mjesta uslijed nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, gubi kontrolu nad vozilom te skreće u desno

U subotu, 30. svibnja oko 5.30 sati na državnoj cesti broj 8, kod mjesta Sv. Jelena, grad Senj, došlo je do prometne nesreće na način što je Ž. P. (1968) iz Koprivnice, upravljao sa osobnim vozilom marke „Mazda 6“ koprivničkih registarskih oznaka iz smjera Rijeke u smjeru Senja, te dolaskom do navedenog mjesta  uslijed nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, gubi kontrolu nad vozilom te skreće u desno, i prednjim desnim dijelom vozila udara u betonski kolobranski odbojnik od kojega se odbija na lijevu prometnu traku  gdje se i zaustavlja.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradali I. Đ. (1979) i D. Đ. (1979) iz Koprivnice, dok su vozač i dva putnika zadobili lake tjelesne ozljede. 

Tijela preminulih biti će prevezena za Zavod za sudsku medicinu u Rijeci poradi vršenja obdukcije.

Za vrijeme vršenja očevida između 5.30 i 9.20 sati promet je bio u prekidu te se odvijao zaobilazno na relaciji Senj – Krivi Put – Klenovica.

Očevid na mjestu prometne nesreće obavili su dežurna istražna sutkinja Istražnog suda Rijeka, ŽDO iz Rijeke i službenici PU ličko-senjske.

Protiv Ž. P. slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenog KD-a iz čl.272 KZ-a „Izazivanje prometne nesreće“.



Stranica