Vijeće za prevenciju Općine Donji Lapac održalo radni sastanak sa predstavnicima Šumarije Donji Lapac

Slika vijesti 2013/srpanj/DL-sumari.jpg

Vijeće za prevenciju Općine Donji Lapac iniciralo je radni sastanak sa predstavnicima Šumarije Donji Lapac, njihovim kooperantima i prijevoznicima, koji se održao 12. srpnja u prostorijama Općine Donji Lapac, a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti prometa na ce

Foto: PU ličko-senjska

Vijeće za prevenciju Općine Donji Lapac iniciralo je radni sastanak sa predstavnicima Šumarije Donji Lapac, njihovim kooperantima i prijevoznicima, koji se održao 12. srpnja u prostorijama Općine Donji Lapac, a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti prometa na cestama, čišćenja i održavanja prometnica, te općenito preventivnog djelovanja u cilju provođenja i poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Načelnik Policijske postaje Donji Lapac Goran Jurković upoznao je predstavnike Šumarije Donji Lapac, kao i predstavnike izvođača radova u šumarstvu, sa problemima u održavanju prometnica, posebice uz državnu granicu, ostavljanju neiskorištene drvne mase na i uz prometnice, blatu na prometnicama nakon izvoza drvne mase iz šume i slično. 

Skrenuo im je pozornost na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama kako u radu ne bi bilo značajnijih problema ili poteškoća, te kako bi se izbjegla moguća represivna djelovanja policije u situacijama kada se krše prometni propisi. 

Članovi Vijeća, kao i ostali učesnici radnog sastanka izrazili su želju za poboljšanjem stanja u vezi navedene problematike, navodeći da će poštivati zakonske odredbe, a sve s ciljem rješavanja navedenog problema lokalne zajednice i unapređenja partnerskih odnosa na razini lokalne zajednice.



Stranica