Upravljali vozilom pod zabranaom

Tijekom proteklog vikenda, na području Otočca i Korenice evidentirana su dva kaznena djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude

Tijekom proteklog vikenda, na području Otočca i Korenice evidentirana su dva kaznena djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude: 

- u petak 11. svibnja oko 15 sati na autocesti A1 kod odmorišta Brloška Dubrava u Otočcu, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u redovnoj kontroli prometa zatekli 46-godišnjaka iz Zagreba kako upravlja osobnim vozilom marke „Mercedes“ riječkih registracijskih oznaka,

- u subotu 12. svibnja oko 22.30 sati u Udbini, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u redovnoj kontroli prometa zatekli 46-godišnjaka iz Sokolovca kako upravlja osobnim vozilom marke „Mercedes“ koprivničkih registracijskih oznaka.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da su vozilima upravljali za vrijeme dok im je pravomoćnim rješenjem bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Protiv njih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima, a protiv 46-godišnjaka iz Sokolovca biti će podnijet i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (2,41 g/kg).



Stranica