Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika policajac_autocesta_uspravna.jpg

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja 

Foto: Ilustracija

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.  

Tijekom provođenja akcija utvrđen je ukupno 91 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.   

Najveća utvrđena brzina kretanja od 205 km/h izmjerena je 12. svibnja na autocesti A1, kod odmorišta Zir, u smjeru Splita, na dijelu autoceste gdje je ograničenje prometnim znakom 100 km/h, kada je 29-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim vozilom marke „Mercedes“, njemačkih registarskih oznaka. Isti je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 12. svibnja u Udbini, kod 47-godišnjaka s područja Sokolovca, (2,41 g/kg). Zbog očitih namjera da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa, određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do otrežnjenja.



Stranica