U sklopu projekta „Živim život bez nasilja“ obilježen Dan ružičastih majica

Slika vijesti 2016/VELJAČA/Dan ruzicastih majica.jpg

Predavanja i radionice u sklopu projekta „Živim život bez nasilja“ nastavljaju se i ove godine. Podsjetimo, projekt zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od 2010. godine, s ciljem podizanjasvijesti o potrebi zajedničke borbe protiv svih oblika nasilja  

Foto: Ilustracija/Srednja škola Plitvička jezera

Predavanja i radionice u sklopu projekta „Živim život bez nasilja“ nastavljaju se i ove godine. Podsjetimo, projekt zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od 2010. godine, s ciljem podizanjasvijesti o potrebi zajedničke borbe protiv svih oblika nasilja i izgradnje kulture nenasilja kod mladih.

Policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske održala je 16. veljače predavanje učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole „Dr. Franjo Tuđman“ u Korenici, kojom prilikom je kroz isječak kazališne predstave „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ u režiji Zijaha Sokolovića, kroz umjetnički izražaj pokazala koji su to mitovi o nasilju i kako reći NE nasilju.

U utorak, 23. veljače učenicima prvih i drugih razreda srednje škole „Plitvička jezera“ u Korenici, policijska službenica je kroz predavanje ukazala na oblike nasilja, posljedice nasilja i gdje i kako potražiti pomoć ukoliko postanu žrtve nasilja.

Ujedno je obilježen i Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, a koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi, kada su dječaka zlostavljali njegovi vršnjaci jer je kao podršku bolesnoj majci obukao ružičastu majicu. Sljedećeg dana, u znak podrške njemu i njegovoj majci, cijeli je razred obukao ružičaste majice. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.



Stranica