U Policijskoj upravi ličko-senjskoj započelo obilježavanje Dana policije

Slika /vijesti 2013/Otocac 9.jpg

Foto: PU ličko-senjska 

Policijska uprava ličko-senjska jučer je u Senju započela sa obilježavanjem Dana policije koji se slavi 29. rujna, na dan Sv. Mihovila – zaštitnika policije. 

Tim povodom je jučer na Pavlinskom trgu u Senju u vremenu od 9 do 13 sati organizirana izložba policijske tehnike i opreme, gdje su građani imali priliku upoznati se sa svom opremom i tehnikom koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, a policijski službenici Interventne jedinice policije izveli su pokaznu vježbu. 

S obzirom da je Policijska uprava ličko-senjska ove godine priredila bogati program povodom Dana policije, obilježavanje istoga nastavljeno je danas u Otočcu. 

Policijska uprava ličko-senjska nastavlja sa izgradnjom povjerenja između onih najmlađih i policije, danas su predstavnici Policijske uprave ličko-senjske posjetili i dječji vrtić „Ciciban“ u Otočcu, gdje su ravnateljici Ljiljani Gomerčić uručili 70 priručnika o odgoju djece za odgajateljice i roditelje uz prigodne cd-e sa pričama koje je osigurala Zaklada policijske solidarnosti u sklopu akcije „Knjigama do osmjeha“. Ravnateljica vrtića zahvalila se na prigodnim priručnicima, te kazala kako će oni uvelike olakšati rad odgajateljicama, ali i roditeljima, a oni najmlađi zahvalili su na poklonima izradivši plakat pod nazivom „Policajac moj prijatelj“. 

Druženje sa djecom i građanima nastavljeno je na Trgu ispred Gradskog pučkog otvorenog učilišta, gdje je veliki broj građana posjetio štandove sa policijskom opremom i tehnikom, gdje su između ostaloga imali priliku upoznati se školskim minsko-eksplozivnim sredstvima u cilju upoznavanja s opasnostima koje prijete prilikom pronalaska ili fizičkog kontakta s minsko-eksplozivnim ili drugim opasnim sredstvima, a u svrhu podizanja razine sigurnosti i smanjivanju broja stradalih osoba, poglavito djece,te su postavljali pitanja policijskim službenicima na koja su oni spremno odgovarali.  

Druženje u Otočcu završeno je pokaznom vježbom Interventne jedinice policije za koju su djeca pokazala veliki interes. 

Obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj nastavlja se sutra u Korenici na trgu Sv. Jurja.



Stranica