U Korenici dragovoljno predana razna minsko-eksplozivna sredstva

Slika /rujan 2020/1.jpg

Zahvaljujemo se svim građanima koji su prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost


U subotu, 3. listopada u vremenu od 9 do 12 sati na Trgu Svetog Jurja u Korenici  policijski službenici Postaje granične policije Korenica i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske proveli su aktivnost u sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, odnosno postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i imali su priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva. 
 
Tom prilikom 3 osobe su policijskim službenicima izrazile želju za dragovoljnom predajom minsko-eksplozivnih sredstava, te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske ukupno izuzeo i pohranio u skladište do uništenja 325 komada raznog streljiva, 24,2 kg raznog eksploziva i dva spremnika za automatsku pušku.
 
Skrećemo pozornost građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Pisane vijesti