U Karlobagu predana 172 komada raznog streljiva i 11 bombi

Slika vijesti 2014/SIJEČANJ/momt01.jpg

Jučer je u Karlobagu građanin dragovoljno predao 172 komada raznog streljiva i 11 bombi, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište, gdje će biti uskladišteno do uništenja

Foto: Ilustracija 

Jučer je u Karlobagu građanin dragovoljno predao 172 komada raznog streljiva i 11 bombi, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište, gdje će biti uskladišteno do uništenja. 

Građani još uvijek neovlašteno posjeduju minskoeksplozivna sredstva, oružje i streljivo, stoga skrećemo pozornost da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još uvijek traje, te da bez bojazni na moguću kaznenu ili prekršajnu odgovornost minskoeksplozivna sredstva, oružje i streljivo koje neovlašteno posjeduju, mogu prijaviti najbližoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi čiji će službenici izaći na svaki poziv te preuzeti predmete.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica