U Gospiću i Otočcu građani dragovoljno predali streljivo

Slika /prosinac 2020/brosura 1.jpg

Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas

Foto: Ilustracija

Tijekom posljednjih dana građani s područja Gospića i Otočca dragovoljno su predali 768 komada različitog streljiva, 1 spremnik za automatsku pušku, 10 komada lovačkih patrona i 1 signalni metak.

Navedeno streljivo izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.

Policijska uprava ličko-senjska podsjeća građane da akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.
 
 

Pisane vijesti