U Donjem Lapcu održano predavanje na temu preventivne akcije „Zajedno“

Slika /Zajedno DL.JPG

Jučer je u prostorijama bivše srednje škole u Donjem Lapcu održano predavanje u sklopu aktivnosti vezanih za preventivnu akciju „Zajedno“. Cilj preventivne akcije „Zajedno“ je podizanje razine svijesti stanovništva te poticanje društva na odgovornu reakciju kako bi se pridonijelo smanjenju i sprječavanju trgovanja ljudima. Na ovaj način želi se utjecati na povećanje broja otkrivenih žrtava trgovanja ljudima koji se eksploatiraju u našoj zemlji, ali i onih žrtava koje se transportiraju kroz Republiku Hrvatsku. Educiranjem i informiranjem ugroženih skupina želi se smanjiti broj osoba koje mogu postati žrtvama trgovanja ljudima. Trgovanje ljudima predstavlja najbrže rastuću i najprofitabilniju ilegalnu industriju, odmah iza trgovine drogom i oružjem, te je jedan od najgorih zločina našeg doba, budući se trguje ljudskim bićima čime se čini neprocjenjiva povreda ljudskih prava. Predavanje je održano u organizaciji Policijske postaje Donji Lapac, a u suradnji sa Udrugom „Ženska grupa Donji Lapac“. Budući općina Donji Lapac graniči s Bosnom i Hercegovinom, u predavanje su se aktivno uključile i predstavnice Udruge „Žene sa Une“ koja ima sjedište u Bihaću. Na kraju predavanja provedena je evaluacija građana koji su korisnost i kvalitetu predavanja ocijenili najvišom ocjenom.

 Foto:PU ličko-senjska

Jučer je u prostorijama bivše srednje škole u Donjem Lapcu održano predavanje u sklopu aktivnosti vezanih za preventivnu akciju „Zajedno“.

Cilj preventivne akcije „Zajedno“ je podizanje razine svijesti stanovništva te poticanje društva na odgovornu reakciju kako bi se pridonijelo smanjenju i sprječavanju trgovanja ljudima. Na ovaj način želi se utjecati na povećanje broja otkrivenih žrtava trgovanja ljudima koji se eksploatiraju u našoj zemlji, ali i onih žrtava koje se transportiraju kroz Republiku Hrvatsku. Educiranjem i informiranjem ugroženih skupina želi se smanjiti broj osoba koje mogu postati žrtvama trgovanja ljudima.

Trgovanje ljudima predstavlja najbrže rastuću i najprofitabilniju ilegalnu industriju, odmah iza trgovine drogom i oružjem, te je jedan od najgorih zločina našeg doba, budući se trguje ljudskim bićima čime se čini neprocjenjiva povreda ljudskih prava.

Predavanje je održano u organizaciji Policijske postaje Donji Lapac, a u suradnji sa Udrugom „Ženska grupa Donji Lapac“.

Budući općina Donji Lapac graniči s Bosnom i Hercegovinom, u predavanje su se aktivno uključile i predstavnice Udruge „Žene sa Une“ koja ima sjedište u Bihaću.

Na kraju predavanja provedena je evaluacija građana koji su korisnost i kvalitetu predavanja ocijenili najvišom ocjenom.



Stranica