Tijekom vikenda u prometnim nesrećama tri osobe teško ozlijeđene

Slika FOTKE ZA VIJESTI/pn-na-A1--OT-galerija.jpg

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama:  

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama:

- u petak u 14.30 sati u mjestu Vrelo Koreničko, općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, kada je 34-godišnji njemački državljanin, upravljao motociklom, te izlaskom iz oštrog lijevog zavoja uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio van kolnika. On je teško ozlijeđen, te mu je izrečena novčana kazna. 

- u subotu u 11.10 sati na autocesti broj 1, u smjeru juga, u mjestu Otočac, dogodila se prometna nesreća kada je 64-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake i prilikom prestrojavanja u desnu prometnu traku nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike, te je prednjim desnim dijelom automobila udario u stražnji lijevi dio teretnog automobila nacionalne oznake Bosne i Hercegovine kojim je upravljao 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 68-godišnja njemačka državljanka, putnica iz osobnog automobila, te je zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Zadru. Protiv 64-godišnjeg njemačkog državljanina biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

- u subotu u 13.50 sati u mjestu Lukovo Šugarje, općina Karlobag, dogodila se prometna nesreća kada je 53-godišnji slovački državljanin pod utjecajem alkohola (1,10 g/kg) upravljao motociklom iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio van kolnika. On je teško ozlijeđen, te je kažnjen novčanom kaznom i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.



Stranica