Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /palica01.jpg

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 8 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Jedna prometna nesreća je s dvije lakše ozlijeđene osobe i jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom, a dogodile su se na području Gospića.
 
Izdvajamo prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom koja se dogodila jučer 14. siječnja 2024. godine u 23,30 sati u Bilaju, na državnoj cesti broj 50, na način da je 63-godišnjak iz Gospića upravljao osobnim automobilom koprivničke registracijske oznake iz smjera Raduča u smjeru Gospića i uslijed neprilagođene brzine skrenuo u desno van kolnika, gdje je došlo do višestrukog prevrtanja vozila. U prometnoj nesreći vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Gospić.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Senja (1), Korenice (1) i Novalje (1).
 
Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
 
U tom razdoblju utvrđeno je 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 49 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 14. siječnja 2024. godine na području Senja kod 60-godišnjeg njemačkog državljanina (2,10 g/kg).
 
 

Pisane vijesti