Mislila da kupuje dionice, no ostala bez novca i dionica

Slika /2023/euri3.jpg

Kako bi smanjili mogućnost prijevare i nastanka materijalne štete, te u konačnici moguće zlouporabe raznih podataka, potrebno je prethodno provjeriti vjerodostojnost podataka o ponuditelju ili proizvodu koji se nudi

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Otočac zaprimili su jučer prijavu 72-godišnjakinje da je na njenu štetu počinjeno kazneno djelo računalne prijevare.
 
Oštećena je na jednoj društvenoj mreži vidjela objavu o prodaji dionica jedne tvrtke, te je telefonski komunicirala sa ženskom osobom koja ju je uputila da na račun banke u Litvi uplati iznos od 200 eura, što je oštećena i učinila.
Ubrzo je dobila obavijest o izvršenoj transakciji i podizanju novca s njenog računa, te ju je nepoznata osoba oštetila za iznos veći od 7 000 eura.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Savjetujemo građanima da u komunikaciji s nepoznatim osobama ne dostavljaju osobne podatke ili brojeve bankovnih kartica, a posebno da se ne ustupaju zaporke aplikacija internetskog bankarstva, kao ni druge podatke vezane za autorizaciju bankovnih transakcija!

Pisane vijesti