Smrtno stradao u požaru kuće

U ponedjeljak, 26. rujna oko 11 sati u mjestu Vranik, Općina Lovinac, na obiteljskoj kući vlasništvo 77-godišnjaka izbio je požar, te su susjedi, ugledavši dim u kući pronašli njegovo mrtvo tijelo i iznijeli ga van.  

U ponedjeljak, 26. rujna oko 11 sati u mjestu Vranik, Općina Lovinac, na obiteljskoj kući vlasništvo 77-godišnjaka izbio je požar, te su susjedi, ugledavši dim u kući pronašli njegovo mrtvo tijelo i iznijeli ga van. Izvršenim očevidom utvrđeno je da je mrtvo tijelo 77-godišnjaka većim dijelom zahvaćeno požarom, te izvršenim pregledom tijela nisu pronađene druge ozljede. Po nalogu Županijskog državnog odvjetnika iz Karlovca tijelo je prevezeno na obdukciju, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Prilikom gašenja požara iz kuće se čulo više pucnjeva i eksplozija, što je djelatnicima DVD Lovinac otežavalo pristupačnost opožarenom objektu kao i samo gašenje, te je očevid na objektu izvršen tek u srijedu, 28. rujna.  

Tijekom vršenja očevida u kući je pronađeno 11 pušaka raznog kalibra i jedan pištolj, od čega je vlasnik legalno posjedovao samo jednu pušku.

U požaru je u potpunosti izgorjela drvena krovna konstrukcija, kao i sav namještaj, a požar je izbio uslijed pregrijavanja uključene električne ploče električnog štednjaka.



Stranica