Sjednica Vijeća za prevenciju Grada Otočca

Jučer je u prostorijama Grada Otočca održan sastanak Vijeća za prevenciju Grada Otočca, kojem su prisustvovali Stjepan Kostelac - predsjednik Vijeća, Zvonko Vrban –zamjenik predsjednika

Jučer je u prostorijama Grada Otočca održan sastanak Vijeća za prevenciju Grada Otočca, kojem su prisustvovali Stjepan Kostelac - predsjednik Vijeća, Zvonko Vrban –zamjenik predsjednika, Nenad Janković - zamjenik predsjednika, Marinko Krmec i Anka Atalić, članovi Vijeća za prevenciju Grada Otočca.

Najavljeno je da će od 1. lipnja u gradu Otočcu početi djelovati i prometno redarstvo, koje je podržao i načelnik Policijske postaje Otočac, a razmatrane su i mogućnosti uređivanja novih parkirališnih površina. 

Načelnik Policijske postaje Otočac upoznao je prisutne i sa aktivnostima koje će policija poduzimati u narednom periodu, istaknuvši akciju „Dan ljubaznosti u prometu“ koja će se održati u lipnju, a kojom prilikom će biti nagrađen vozač koji poštuje prometne propise i to poglavito prema najranjivijoj skupini, pješacima. 

I ovom prilikom naglašena je potreba zajedničkog djelovanja policije i lokalne zajednice, kao i važnost razvijanja partnerskih odnosa, s obzirom da policiji nije cilj samo sankcionirati ponašanja koja su kažnjiva, nego svi zajedno trebamo stvarati preduvjete kako do takvih ponašanja uopće ne bi došlo.



Stranica