Sažetak događaja tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/podrucje PU LS 2.jpg

Tijekom proteklog vikenda od 23. do 25. ožujka, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 10 kaznena djela, jedna prometna nesreća, šest narušavanja javnog reda i mira, dva nasilnička ponašanja u obitelji, te 18 požara.   

Foto: Ilustracija/PU ličko-senjska

Tijekom proteklog vikenda od 23. do 25. ožujka, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 10 kaznena djela, jedna prometna nesreća, šest narušavanja javnog reda i mira, dva nasilnička ponašanja u obitelji, te 18 požara.    

Kriminalitet

Po četiri kaznena djela (teška krađa – 2, krađa – 1, prijevara – 1)  evidentirana su na području Gospića i Korenice (teška krađa – 2, krađa – 1, povreda mira pokojnika – 1), te dva na području Otočca (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude – 1, prijetnja – 1). 

Promet

Prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Gospića. U njoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede.   

Javni red i  mir

Tri narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom (Otočac, Senj, Novalja), dva su počinjena tučnjavom (Gospić i Otočac), te jedno pucanjem iz vatrenog oružja (Gospić). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Nasilničko ponašanje u obitelji

Nasilnička ponašanja evidentirana su na području Otočca i Senja. Počinitelji su uhićeni, te uz optužne prijedloge privedeni nadležnim prekršajnim sudovima. 

Požari

Na području Otočca evidentirano je sedam požara, pet na području Gospića, četiri na području Korenice, dva na području Senja. Od 18 evidentiranih požara, kod njih tri su utvrđeni počinitelji protiv kojih će se nadležnim prekršajnim sudovima podnijeti optužni prijedlozi, s obzirom da paljenje korova nisu prijavili nadležnoj vatrogasnoj postrojbi ili dobrovoljnom vatrogasnom društvu.    

Izdvajamo požar koji je izbio u petak, 23. ožujka iza 11 sati kod mjesta Krstače, u blizini Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Grad Senj, u kojem je izgorio dio borove šume, suha trava i nisko raslinje, te nagorjelo 5 drvenih stupova za elektrovodove. Provedenim izvidima utvrđeno je da je 65-godišnjak iz Volarica, Grad Senj, zapalio suhu travu, ali vatru nije uspio držati pod nadzorom te se ona uslijed bure proširila i zahvatila borovu šumu i drvene stupove. U gašenju je sudjelovalo 38 pripadnika JVP Senj i vatrogasaca DVD Sv. Juraj s 12 navalnih vozila te jedan „Air traktor“. Materijalna šteta prouzrokovana požarom utvrdit će se naknadno.   



Stranica