Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /2022/alkohol formula za nesreću.jpg

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

U tom razdoblju utvrđeno je 15 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola  i 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 4. kolovoza 2024. godine u Štikadi, kada je 29-godišnjak iz Štikade upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Gračaca u smjeru Gospića, pod utjecajem alkohola (1,64 g/kg), bez vozačke dozvole i za vrijeme kada mu je vozačka oduzeta zbog prikupljenih negativnih bodova, te je izgubio nadzor nad automobilom, skrenuo udesno izvan kolnika, oštetio prometni znak i zaustavio se u raslinju.  

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Vozač je uhićen i doveden u nadležni sud gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru.
 

Pisane vijesti