Prometne nesreće evidentirane tijekom proteklog produženog vikenda

Slika /2023/prometna nesreća5.jpg

Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svoga vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekoga drugoga za cijeli život - poštujte prometne propise!

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su 42 prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 3 osobe su teško ozlijeđene i 6 osoba je lakše ozlijeđeno.
 
Izdvajamo prometne nesreće u kojima je 1 osoba smrtno stradala i 4 osobe teško ozlijeđene, a koje su se dogodile:
 
 
  • u petak, 2. kolovoza 2024. godine u 15,45 sati na državnoj cesti broj 23, u Žutoj Lokvi, kada je 42-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Žute Lokve u smjeru Senja, te se u lijevom zavoju nije kretao sredinom prometne trake, a u isto vrijeme je 26-godišnjak upravljao motociklom riječke registracijske oznake iz smjera Senja u smjeru Žute Lokve, te se u desnom zavoju nije kretao sredinom prometne trake gdje je došlo do međusobnog sudara između motocikala. Na mjestu događaja smrtno je stradao 42-godišnji slovenski državljanin, dok su teško ozlijeđeni 26-godišnji vozač motocikla riječke registracijske oznake i 41-godišnja putnica na motociklu slovenske nacionalne oznake; 
  • u ponedjeljak, 5. kolovoza 2024. godine u 11,35 sati na državnoj cesti broj 547, područje Lovinca, kada je maloljetnik upravljao biciklom, te nije prilagodio brzinu stanju i uvjetima na cesti gdje je izlaskom iz oštrog zavoja izgubio nadzor nad biciklom i pao na zelenu površinu. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač bicikla; 
  • u ponedjeljak, 5. kolovoza 2024. godine u 20,00 sati u Svetom Jurju, kada je dijete neoprezno i bez nadzora istrčalo iz dvorišta na kolnik, a u trenutku pretrčavanja kolnika na dijete je naletjelo osobno vozilo austrijske nacionalne oznake kojim je upravljala 56-godišnja slovačka državljanka. U prometnoj nesreći dijete je teško ozlijeđeno. 
 
Na području Senja evidentirane su 3 prometne nesreće u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene, u Novalji 2 prometne nesreće sa 2 lakše ozlijeđene osobe i u Korenici 1 prometna nesreća u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena.
 
S materijalnom štetom su evidentirane 33 prometne nesreće, a dogodile su se na području Otočca (15), Novalje (8), Gospića (4), Senja (3), Korenice (2) i Donjeg Lapca (1).
 

Pisane vijesti