Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /FOTKE ZA VIJESTI/auto_policija06.jpg

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

Foto: Ilustracija

U tom periodu utvrđeno je 189 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 74 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja,  40 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Karlobagu kod 56-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,30 g/kg).
 
Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića jer za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan.
 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 255 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Zira, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 24-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
 

Pisane vijesti