Prometne nesreće

Slika /FOTKE ZA VIJESTI/pn Novoselo.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 13 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Sedam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama i to dvije u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene i pet prometnih nesreća s lakše ozlijeđenim osobama.
 
Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama koje su se dogodile u subotu, 10. srpnja:
 
- u 10,30 sati na dionici državne ceste broj 1, u Pećanima, kada je 65-godišnjak iz Pitomače upravljao  osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake te prilikom uključivanja u promet s parkirališta nije propustio sva vozila koja se kreću cestom i automobilom udario u motocikl zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 58-godišnjak iz Samobora. Vozač motocikla je teško ozlijeđen, a protiv vozača automobila biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

- u 15,40 sati na dionici državne ceste broj 8, kod mjesta Seline, kada je 42-godišnji državljanin Češke upravljao osobnim automobilom češke nacionalne oznake iz smjera Senja u smjeru Karlobaga, te uslijed umora prešao automobilom na lijevu prometnu traku  i prednjom stranom automobila udario u osobni automobil slovenske nacionalne oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnji slovenski državljanin, a potom automobil češke nacionalne oznake udara i u motocikl slovenske nacionalne oznake. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač motocikla i 53-godišnja putnica na motociklu, te 43-godišnji putnik iz osobnog automobila češke nacionalne oznake, dok je vozač osobnog automobila češke nacionalne oznake lakše ozlijeđen. Protiv vozača automobila češke nacionalne oznake koji je prouzročio prometnu nesreću biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu 
Pet prometnih nesreća je s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja (2 lakše ozlijeđene osobe), Korenice (2 lakše ozlijeđene osobe) i Novalje (1 osoba lakše ozlijeđena).
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Korenice (2) i Senja (1).
 

Pisane vijesti