Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /2021/SIJEČANJ/A11bljeskalica.jpg

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

Foto: Ilustracija

U tom periodu utvrđeno je 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 5. travnja u Otočcu kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina (0.80 g/kg).
 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 244 km/h izmjerena je u petak, 2. travnja na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 75-godišnji talijanski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.
 
Tijekom produženog vikenda su policijski službenici :
  • u petak, 2. travnja u Gornjoj Ploči zaustavili 37-godišnjaka iz Zagreba koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake za vrijeme dok mu je na snazi izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.
 
  • u ponedjeljak u Otočcu zaustavili 30-godišnjaka iz Križ Kamenice koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola (0,80 g/kg), a uz sebe nije imao niti osobnu iskaznicu. On je uhićen te uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 16 tisuća kuna.


Pisane vijesti