Rezultati akcija u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/policija 2019. -1.jpg

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

Foto: Ilustracija

U tom periodu utvrđeno je 18 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 24. studenog 2023. godine u Gospiću kod 53-godišnjaka iz Gospića (1,45 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 230 km/h izmjerena je u petak, 24. studenog 2023. godine na autocesti A-1, između čvora Gospić i odmorišta Zir u smjeru juga, gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 29-godišnjak s područja Pašmana upravljao osobnim automobilom. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 660 eura, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.
 

Pisane vijesti