Prouzročio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja

Slika /2023/prometna nesreća5.jpg

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su 4 prometne nesreće u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena, 3 osobe su lakše ozlijeđene i 2 prometne nesreće su s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 24. studenog 2023. godine u 18,57 sati u Korenici kada je 56-godišnji državljanin Velike Britanije upravljao osobnim automobilom nacionalne oznake Velike Britanije, te dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije zaustavio automobil i propustio dijete koje je stupilo na pješački prijelaz, zbog čega ga je prednjom stranom automobila udario.
 
Nakon udara vozač osobnog automobila napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć. Dijete je teško ozlijeđeno i zadržano na liječenju u Općoj bolnici u Zadru, a vozač je zaustavljen u blizini Gračaca.
 
On je uhićen i provedenim kriminalističkim istraživanjem se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i ne pružanje pomoći. Doveden je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a nadležnom državnom odvjetništvu je protiv njega dostavljena kaznena prijava.
 
 
Tri osobe su lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila na području Korenice, dok su prometne nesreće s materijalnom štetom evidentirane na području Gospića i Otočca.
 
U prometu budite savjesni i odgovorni, čuvajte svoj život i život svih ostalih sudionika.

Pisane vijesti