Raspored postavljanja info punktova „Manje oružja, manje tragedija“

Slika /vijesti 2014/VELJAČA/momt01.jpg

Kako bi informirali građane o samoj akciji, te upoznali s opasnostima koje prijete od minsko-eksplozivnih sredstava

Nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ kontinuirano se provodi od 2007. godine, s ciljem poticanja građana na dragovoljnu predaju oružja, te podizanja razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.
 
Kako bi neželjene posljedice eliminirali ili barem smanjili na minimalan broj, pozivamo građane koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece, dok građane koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva pozivamo da ih dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije, ako takvu predaju izvrše prije poduzimanja izvidnih radnji policije, odnosno prije početka primjene policijskih ovlasti.
 
Kako bi informirali građane o samoj akciji, te upoznali s opasnostima koje prijete od minsko-eksplozivnih sredstava, kao i načinom postupanja u slučajevima pronalaska opasnih predmeta policijski službenici postaviti će info punktove u niže navedenim mjestima u vremenu od 10 do 12 sati:
 
            12. travnja     Novalja – Trg Bazilike
 
            18. travnja    Senj – Pavlinski trg 
 
            24. travnja    Otočac – Trg dr. Dražena Bobinca (ispred Gackog pučkog otvorenog učilišta)
 
            25. travnja    Perušić – Ulica Kralja Tomislava (zelena tržnica)
    
           29. travnja    Korenica – Trg Svetog Jurja
 
           30. travnja    Udbina - Stjepana Radića bb  
             
            3. svibnja    Karlobag - Trg dr. Franje Tuđmana
 
          10. svibnja    Gospić – ispred tržnice
 
            5. lipnja      Donji Lapac - Trg Ive Andrića 1
 
 
Pozivamo građane da se odazovu ovoj akciji, te ponovno ističemo da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja neovlašteno posjeduju mogu predati bez bojazni od mogućih sankcija.
 
Također im skrećemo pozornost da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja namjeravaju predati ne donose osobno na info punktove, kao niti u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.
 
Zahvaljujemo se svim građanima koji su prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Stranica