Provale u kampere, brod i osobni automobil

Slika FOTKE ZA VIJESTI/kamper 1.jpg

Dana 8. kolovoza 2015. godine, na odmorištu na autocesti A-1 u smjeru juga, na području grada Gospića, nepoznati počinitelj je iz kamper vozila austrijske nacionalne oznake otuđio torbu sa memorijskom pločom od računala i USB stickovima u vlasništvu 51-godišnjeg austrijskog državljanina

Foto: Ilustracija

Dana 8. kolovoza 2015. godine, na odmorištu na autocesti A-1 u smjeru juga, na području grada Gospića, nepoznati počinitelj je iz kamper vozila austrijske nacionalne oznake otuđio torbu sa memorijskom pločom od računala i USB stickovima u vlasništvu 51-godišnjeg austrijskog državljanina, u vezi sa čim je jučer zaprimljena kaznena prijava. 

U ponedjeljak, 24. kolovoza 2015. godine, u pristaništu za brodove u Novalji, nepoznati počinitelj provalio je u brod zadarske registracijske oznake, iz kojeg je otuđio prijenosno računalo, prijenosni hard disk i fotoaparat u vlasništvu 53-godišnjakinje iz Zagreba. 

Noću 24./25. kolovoza 2015. godine u Senju, na ugibalištu uz državnu cestu broj 8, nepoznati počinitelj provalio je u kamper njemačke nacionalne oznake iz kojeg je otuđio novčanik sa novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 53-godišnjeg njemačkog državljanina. 

Jučer je u mjestu Lun, grad Novalja, nepoznati počinitelj provalio u osobni automobil talijanske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio navigacijske uređaje i fotoaparat u vlasništvu 42-godišnjeg talijanskog državljanina.

Savjetujemo građanima da

- ne ostavljaju novac i druge vrijedne stvari na vidljivim mjestima u vozilu, 

- u slučaju udaljavanja od vozila provjere da li su prozori na njihovom vozilu zatvoreni i vozilo zaključano, 

- novac i druge vrijedne stvari uvijek budu uz njih, pa tako i za vrijeme odmaranja, 

- u slučaju počinjenja takvog kaznenog djela, da ŽURNO izvijeste policiju pozivom na broj 192.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.



Stranica