Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu započeli s predavanjima o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava

Slika vijesti 2015/VELJAČA/DSCN3838.JPG

I ove godine, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske nastavljaju sa predavanjima učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Ličko-senjske županije 

Foto: PU ličko-senjska

I ove godine, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske nastavljaju sa predavanjima učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Ličko-senjske županije.

Cilj predavanja je upoznati učenike s opasnostima koje prijete prilikom pronalaska ili fizičkog kontakta s minsko-eksplozivnim ili drugim opasnim sredstvima, a sve s ciljem podizanja razine sigurnosti i smanjivanja broja stradalih osoba od minsko-eksplozivnih sredstava, a poglavito djece. 

U razdoblju od 23. veljače do 26. veljače policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu proveli su edukaciju u osnovnim školama u Bilaju, Lovincu, Ličkom Osiku, Perušiću i Gospiću. 

Do danas je edukaciji prisustvovalo ukupno 328 djece, koja su imala priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva, te postavljati pitanja policijskim službenicima na koja su oni spremno odgovarali. 



Stranica