Policijski službenici u Gospiću educirali vozače

Slika vijesti 2013/travanj 2013/znak pristupacnosti.jpg

U cilju postizanja povoljnog stanja za kretanje osoba s posebnim potrebama i korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom

Foto: PU ličko-senjska 

U cilju postizanja povoljnog stanja za kretanje osoba s posebnim potrebama i korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom, Policijska uprava ličko-senjska provodi pojačane mjere na suzbijanju prekršaja nepropisnih parkiranja i zaustavljanja vozila na nogostupima, obilježenim pješačkim prijelazima i parkirališnim mjestima rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Tako je 19. travnja 2013. godine u vremenu od 9 do 11 sati na području Grada Gospića, tj. na parkirališnim prostorima trgovačkih centara „Konzum“, „Lidl“ i „Plodine“ provedena akcija s ciljem edukacije i upozoravanja vozača o važnosti neparkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranima za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Osim navedenog, cilj akcije je i skretanje pozornosti šire javnosti na problem parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom od strane sudionika u prometu koji nemaju pravo korištenje tako označenih parkirališta.



Stranica