Policijska službenica PP Donji Lapac održala predavanja u osnovnim školama

Slika Osnovna škola Donji Lapac

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti policijska službenica Policijske postaje Donji Lapac jučer je održala predavanje u Osnovnoj školi Kralja Tomislava u Udbini kojom prilikom je učenicima 5. do 8. razreda prikazan edukativni film „Razmisli-treba znati stati“, autora Roberta Knjaza koji je nastao u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje 

 FOTO: PU ličko-senjska

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti policijska službenica Policijske postaje Donji Lapac jučer je održala predavanje u Osnovnoj školi Kralja Tomislava u Udbini kojom prilikom je učenicima 5. do 8. razreda prikazan edukativni film „Razmisli-treba znati stati“, autora Roberta Knjaza koji je nastao u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Cilj predavanja je upoznavanje i senzibiliziranje mladih na probleme raznih vrsta ovisnosti, naročito dostupnosti alkohola i cigareta obzirom na njihov uzrast.Problematiku ovisnosti nužno je sagledati u širem kontekstu, kao društveno opasan problem, ali i problem koji predstavlja određeni rizik za budućnost.

Obzirom na predstojeće božićne i novogodišnje blagdane, održala je i predavanje o vrstama i načinu uporabe pirotehničkih sredstava, kao i o mogućim posljedicama nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima u Osnovnoj školi u Donjem Lapcu učenicima od 1. do 4. razreda. Učenicima je također skrenuta pozornost da je najbolje ne koristiti pirotehniku i druga eksplozivna i ubojita sredstva, jer blagdani se mogu proslaviti i drukčije: ljepše, ugodnije i prije svega svečanije.



Stranica