Osumnjičeni za zlouporabu položaja i ovlasti

Slika vijesti 2013/prosinac/auto_policija.jpg

Policijski službenici policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, 49-godišnjakom, 57-godišnjakom i 66-godišnjakom (svi s područja Općine Donji Lapac) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti 

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, 49-godišnjakom, 57-godišnjakom i 66-godišnjakom (svi s područja Općine Donji Lapac) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. 

Sumnjiče se da su kazneno djelo počinili u razdoblju od 11. do 20. siječnja 2011. godine, tako što je 35-godišnjak u svojstvu predsjednika Povjerenstva za procjenu štete od elementarne nepogode u jednoj jedinici lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije propustio organizirati i provesti procjenu prijavljene štete na terenu, nakon čega je zajedno sa 49-godišnjakom i 57-godišnjakom – članovima Povjerenstva za procjenu štete, sačinio i potpisao izvješće o uklanjanju posljedica elementarne nepogode i utrošku sredstava, iako su znali da niti jedna prijava štete nije provjerena i obrađena na terenu, oštetivši na taj način državni proračun za najmanje 30 tisuća kuna.

Četvrto osumnjičeni, 66-godišnjak je kao odgovorna osoba u svojstvu referenta za računovodstvo i financije prilikom određivanja isplate novčanih naknada istim osobama za jednu prijavljenu štetu, u najmanje četiri slučaja isplaćivao je dvije ili više novčanih naknada, čime je oštetio državni proračun za oko 71 tisuću kuna. 

Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.



Stranica