Osumnjičeni za ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima (1968., 1979., 1951. i 1977.) zbog osnova sumnja da su počinili kazneno djelo ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom iz članka 224. stavak 2. i 5. Kaznenog zakona

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima (1968., 1979., 1951. i 1977.) zbog osnova sumnja da su počinili kazneno djelo ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom iz članka 224. stavak 2. i 5. Kaznenog zakona. 

Oni su po primitku kaznene prijave ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, te postoji osnova sumnje da su osumnjičenici kao zaposlenici tvrtke za održavanje i naplata cestarine, svaki od njih odgovoran za poslove iz svoje domene odgovornosti, u obavljanju poslova postupali suprotno propisima. 

Postoji osnova sumnje da su prvoosumnjičenik kao ophodar i četvrtoosumnjičenik kao voditelj tehničke jedinice; iako su bili zaduženi za omogućavanje, organizaciju i nadzor sigurnog i nesmetanog odvijanja prometa; propustili posipati kolnik autoceste A1 na dionici tunel Sveti Rok-čvor Sveti Rok, a trećeosumnjičenik kao šef odjela za elektro i strojarsko održavanje u sektoru za održavanje i drugoosumnjičenik kao pomoćnik direktora sektora za tehničke poslove; koji su bili zaduženi za organizaciju i kontrolu kvalitetnog održavanja elektro i strojarske opreme instalirane na autocestama; propustili otkloniti kvarove na meteorološkim stanicama kod tunela Sveti Rok i na vijaduktu Krpani. Sve opisano je rezultiralo prometnom nesrećom do koje je došlo na autocesti A1 na vijaduktu Krpani 30 studenog 2013. u kojoj su četiri osobe smrtno stradale, a šesnaest osoba je ozlijeđeno.
 



Stranica