Osumnjičeni za provale u kioske

Slika FOTKE ZA VIJESTI/kiosk---provala.jpg

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske odvršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Kosova i 42-godišnjom državljankom Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje da su počinili 5 kaznenih djela teške krađe 

Foto: Ilustracija 

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske odvršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Kosova i 42-godišnjom državljankom Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje da su počinili 5 kaznenih djela teške krađe. 

Terete se da su u vremenskom periodu od 12. svibnja 2012. godine do 25. siječnja 2013. godine, četiri puta (12./13.5., 14./15.6., 7./8.10., 20./21.12.) provalili u kiosk Tiska u Gospiću iz kojeg su otuđili veću količinu raznih cigareta u vrijednosti od oko 74 tisuće kuna, a 24./25.1.2013. godine provalili u kiosk Tiska u Perušiću iz kojeg su otuđili razne cigarete u vrijednosti od oko 13 tisuća kuna. 

Protiv 42-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem, dok je 41-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću. 

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je nakon provedene radnje ispitivanja osumnjičenika sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu, Stalne službe u Gospiću predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega budući je osumnjičeni stranac, te zbog činjenice da mi mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage mu je nakon održanog ročišta odredio jednomjesečni istražni zatvor.



Stranica