Osumnjičeni za počinjenje nekoliko kaznenih djela

Slika vijesti 2013/prosinac/novac01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima  

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima (1974., 1961., 1981. i 1958.) zbog osnova sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 2. i 4. Kaznenog zakona, krivotvorenja službene isprave iz čl. 312. st. 1. i 2. KZ-a i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 287. KZ-a.  

Postoji osnova sumnje da su prvoosumnjičenica kao zaposlenica u računovodstvu jedne tvrtke, podružnica Gospić, i četvrtoosumnjičenik kao referent zadužen za nabavu te podružnice u dogovoru sa drugoosumnjičenim i trećeosumnjičenim, krivotvorili dokumentaciju te stvarali nepostojeće obveze koje za podlogu nisu imale isporučenu robu i ugovarali uvećane cijene robe, a sve sa svrhom pribavljanja imovinske koristi za drugoosumnjičenika i trećeosumnjičenika, čime je ta tvrtka odnosna ta podružnica oštećena za iznos od 977.138,76 kuna.
 



Stranica