Osumnjičeni za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

U petak, 5. srpnja, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvero djece s područja Otočca, od kojih je dvoje mlađe od 14 godina, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

U petak, 5. srpnja, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvero djece s područja Otočca, od kojih je dvoje mlađe od 14 godina, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ih se da su u srijedu, 3. srpnja, u Otočcu, u zgradi koja nije u funkciji, na katu u hodniku u drvenoj ladici stola zapalili više papira, te na drvenom stepeništu ispred ulaza na tavan zapalili kartonsku kutiju koju su napunili sa papirom. Zapaljeni papir u kartonskoj kutiji gasili su nogama i pijeskom, ali ga nisu u potpunosti ugasili, te je tijekom noći 3./4. srpnja došlo do razbuktavanja vatre i nastanka požara koji se proširio na drveno stepenište i potkrovlje zgrade, uslijed čega je potkrovlje u potpunosti izgorilo. 

Nadležnom državnom odvjetništvu za mladež dostavlja se posebno izvješće. 



Stranica