Osumnjičene 104 osobe za sudjelovanje u tučnjavi i uništavanje imovine

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 110 osoba zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela sudjelovanja u tučnjavi ili napadu iz čl. 31. a i uništavanje stvari ili imovine na športskom natjecanju 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 110 osoba zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela sudjelovanja u tučnjavi ili napadu iz čl. 31. a i uništavanje stvari ili imovine na športskom natjecanju iz čl. 31. c Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. 

Osumnjičeni su jer su se jučer oko 14 sati na autocesti A-1 kod čvora Otočac, 51 pripadnik navijačke skupine koji su se kretali vozilima autocestom u smjeru Splita i 59 pripadnika navijačke skupine koji su se kretali u smjeru Zagreba, zaustavili na kolničkim trakama, izašli iz vozila i međusobno fizički sukobili, pri čemu su koristili razne predmete pogodne za nanošenje tjelesnih ozljeda, kojom prilikom je oštećeno osam kombi vozila, jedan osobni automobil i rampe na naplatnim kućicama čvor Otočac. 

U sukobu su teško ozlijeđeni 22-godišnjak iz Splita, koji je zadržan na liječenju u KBC Rijeka i maloljetnik iz Zagreba koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Ogulinu, dok je 18 osoba lakše ozlijeđeno. 

Od ukupno 110 osoba, uhićene su 104 osobe (47 pripadnika navijačke skupine koja se kretala u smjeru Splita i 57 pripadnika navijačke skupine koja se kretala u smjeru Zagreba), te se protiv svih osoba podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a 21 osoba dovedena je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske.



Stranica