Ne diram, opasno je – održana predavanja o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava

Slika vijesti 2018/TRAVANJ/DSCN4588.JPG

Foto: PU ličko-senjska 

S ciljem podizanja razine sigurnosti i smanjenja broja stradalih osoba od minsko-eksplozivnih sredstava, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske i ove godine su tijekom ožujka i travnja proveli edukaciju učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na području Policijske uprave ličko-senjske. 

Policijski službenici upoznali su učenike s opasnostima koje prijete prilikom pronalaska ili fizičkog kontakta s minsko-eksplozivnim ili drugim opasnim sredstvima, te koliko su opasnaostavljena i odbačena minsko-eksplozivna sredstva,i kako postupiti ukoliko takve predmete pronađu u prirodi. 

Učenicima je posebno naglašeno da u slučaju zatjecanja takvih predmeta, bilo na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, ne dotiču minsko-eksplozivna sredstva, odnosno predmete za koje nisu sigurni čemu služe. 

Predavanja su održana u Ličkom Novom, Lovincu, Ličkom Osiku, Perušiću, Donjem Lapcu, Sincu, Ličkom Lešću, Udbini, Korenici, Mukinjama, Otočcu, Vrhovinama, Senju, Brinju, Karlobagu i Gospiću. 

I ovom prilikom pozivamo građane koji posjeduju eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga ne odbacuju na razna odlagališta otpada i otvoreni prostor, već da ga bez straha od sankcija prijave policiji

Skrećemo pozornost građanima da oružje koje namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu i preuzeti oružje.  

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a građani se o svemu dodatno mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica