Najava izložbe „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“

Slika /2022/Muzej policije - Gospic_plakat.jpg

Na otvorenju izložbe  moći će se kupiti monografija MUP-a „Hrvatska policija u Domovinskom ratu“

U petak, 30. rujna 2022. godine u 17 sati u Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević” Gospić održat će se svečano otvorenje izložbe „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“.

Izložba se otvara dan nakon Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila, u organizaciji međunarodnog policijskog udružena Regionalnog kuba IPA ličko-senjska i Muzeja policije.

Na izložbi će biti postavljene ratne odore i oprema koju je koristila policija u Domovinskom ratu. Izložba donosi opis ratnog puta Specijalne jedinice policije PU ličko senjske Tigrova, te podsjeća na stradavanje četvorice redarstvenika u Žutoj Lokvi 1991. godine. Prisjećamo se i Velebitskih heroja stradalih na Velebitu tijekom Domovinskog rata, kao i svih poginulih policajaca PU ličko-senjske. Jedan dio izložbe posvećen je Akciji Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika „Josipa Jovića“.

Na otvorenju izložbe  moći će se kupiti monografija MUP-a „Hrvatska policija u Domovinskom ratu“ po cijeni od 100 kuna ili 13,27 eura, a novac od prodaje namijenjen je Zakladi policijske solidarnosti.

Izložba će ostati otvorena mjesec dana do 31. listopada 2022. godine.

Pisane vijesti